Борошно

Нутове борошно

Харчова цінність нутового борошна

Одна чашка нутового борошна містить 356 калорій, 21 г білків, 6 г жирів (70% з них — здорові ненасичені жири) і 53 г вуглеводів. У цьому продукті менше калорій, ніж в будь-якому цілісному зерні або звичної для нас пшеничній муці. А ось білка в ньому значно більше. Це також чудове джерело фолієвої кислоти, вітамінів A, B6 і K, тіаміну, заліза, магнію, селену, цинку і калію.

Корисні властивості нутового борошна

Основна корисна властивість борошна з нуту — це відсутність глютену, що особливо важливо для людей, які страждають на целіакію, тобто непереносимість глютену, на який щедрі злакові культури: пшениця, ячмінь і жито.

Вплив нутового борошна на рівень цукру і холестерину в крові

Вчені з Австралії вивчили інсулінову відповідь на вживання продуктів з турецького гороху у чоловіків і жінок середнього віку. Результати, оприлюднені в 2004 році в «Американському журналі клінічного харчування», дають зрозуміти, що прийом в їжу нутового борошна скорочує рівень цукру в крові і концентрацію інсуліну, в порівнянні з пшеничним борошном, тим самим знижуючи ризик розвитку діабету. Інше наукове вишукування, опубліковане в 2007 році в «Журналі Американського коледжу харчування», показало, що бесанова мука також знижує рівень загального холестерину в крові. Спираючись на це дослідження, кардіологи з різних куточків світу все частіше наказують своїм пацієнтам включати в раціон борошно з баранячого горіху.

Дієтичні властивості

У бесанового борошна низький глікемічний індекс, а це означає, що з нього ви точно не наберете вагу, і навіть навпаки — схуднете. Зрозуміло, мова не йде про жирну і солодку випічку. Експерти з фітнесу радять їсти Сатти — пюре з бесанового борошна з додаванням нежирного йогурту, популярне в Індії. Завдяки великій різноманітності вітамінів і мінералів нутове борошно буде корисно тим, хто страждає від герпетоформного дерматиту, аутоімунних захворювань, склерозу, аутизму, синдрому дефіциту уваги і багатьох інших недугів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *